Geschiedenis

Geschiedenis

Wim Leenen (1916-1985) is de stichter van het huidige bedrijf. Hij woonde in het plaatsje Warmond in de Bollenstreek, waar al sinds 1891 narcissen werden geteeld. Wim werd door deze werkzaamheden geïnspireerd en startte op 1 juli 1954 zijn eigen bedrijf. Al snel gold hij als een van de narcissenspecialisten van de streek.

Internationale beurzen

In de jaren zestig trad ook zoon Jaap in de firma. In dit decennium startte het bedrijf met deelname van onderscheidende producten aan nationale en internationale beurzen. Dit zorgde voor een internationale prijzenregen, die nog steeds voortduurt.

Enkele voorbeelden hiervan zijn Ereprijs op de Floriade en de Keukenhof parades. In 2002 werd de firma Leenen vanwege hun innovatieve en onderscheidende prestaties,  uitgeroepen tot ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar’.

Nieuw hoofdkantoor

Jaap Leenen en zonen Jaco en Dirk zijn nu de firmanten. In 2011 verhuisde het bedrijf van Sassenheim naar het nieuwe hoofdkantoor in Voorhout, met daaromheen zo’n twee hectare aan grond. Van hieruit worden, met behulp van een gespecialiseerd team van medewerkers, alle (innovatie) wereldwijde activiteiten opgestart en gecoördineerd.

Pand WF Leenen

Meer weten over WF Leenen?

Heeft u een vraag of heeft u interesse in één van de producten van WF Leenen? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen 0252 - 212 531 of te mailen naar info@wfleenen.com. U kunt ook ons contactformulier invullen.