Over firma W.F. Leenen

Ons bedrijf

Firma W.F. Leenen

De firma W.F. Leenen is een van de meest vooraanstaande narcissenveredelaars ter wereld en is van oudsher gevestigd in de Bollenstreek in Nederland. Twee belangrijke factoren zorgen ervoor dat dit bedrijf nu een cruciale positie inneemt in de internationale narcissenhandel.

Innovatiedrang

Allereerst een ongekende innovatiedrang, die al sinds de oprichting in 1954 ertoe leidt dat het bedrijf voortdurend de mondiale wereld weet te verrassen en die zelfs uitmondde in de verkiezing van ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar 2002’, in Nederland de meest prestigieuze prijs in de gehele agrarische sector.

Doorwrochte kennis

Maar deze innovatiedrang kan alleen maar tot stand komen dankzij een doorwrochte kennis over de narcis op het gebied van teelt, vermeerdering en veredeling. 

Kennis die van generatie op generatie weer werd doorgegeven en bij voortduring toenam en die zeker ook de toekomstige koers van het bedrijf zal bepalen.  

Internationaal werkveld

Sinds 2011 is de firma W.F Leenen gevestigd in een gloednieuw hoofdkantoor in Voorhout, waar alle werkzaamheden zijn gebundeld. De voortdurende zoektocht naar vernieuwing heeft ertoe geleid dat het bedrijf vele nieuwe narcissensoorten op de markt heeft gebracht. Voorbeelden hiervan zijn Modern Art, Sagitta, Innovator: . W.F. Leenen is verantwoordelijk voor de internationale overgang van de teelt van narcissen op Noordzeeschelpen en werkt nauw samen met de farmaceutische industrie om stoffen uit de narcissenbol te onttrekken voor onder andere medicijnen en cosmetica.  De firma Leenen is sterk gericht op de toelevering en export van producten, zo’n 95% van de bloemen en bollen komt in het buitenland terecht.

Geschiedenis

Wim Leenen (1916-1985) is de stichter van het huidige bedrijf. Hij woonde in het plaatsje Warmond in de Bollenstreek, waar al sinds 1891 narcissen werden geteeld.

Meer informatie

Wereldwijd

Het bedrijf W.F. Leenen teelt zijn producten in Nederland (De Bollenstreek, Drenthe en Texel), Engeland, Brazilië, Australië en Zuid Afrika.

Meer informatie

Meer weten over WF Leenen?

Heeft u een vraag of heeft u interesse in één van de producten van WF Leenen? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen 0252 - 212 531 of te mailen naar info@wfleenen.com. U kunt ook ons contactformulier invullen.